Onze diensten Vervoer & Repatriëring
Vervoer & Repatriëring

Lijkwagens

Een lijkwagen gebruiken we om de overledene na het heengaan te transporteren naar plaatsen zoals het crematorium, rouwcentrum of begraafplaats. Als begrafenisondernemer is het dankzij de lijkwagen mogelijk om de laatste rit van een dierbare op een serene en respectvolle manier te laten verlopen.

Contacteer ons

Ceremoniewagens

Afscheid nemen van een dierbare vergt veel van een persoon. Wij bieden de mogelijkheid om de dag van het afscheid gebruik te maken van ceremoniewagens, zodat je als nabestaande volledig kan focussen op de rouw. Uitvaartplanner Van Bogaert brengt je naar elke nodige locatie: van de uitvaartdienst tot de koffietafel.

Ceremoniewagens en volgwagens zijn een mooie en serene oplossing voor wie op een moeilijke dag liever niet zelf wenst te rijden. Je kan rekenen op een veilig en comfortabel vervoer waar je in alle rust met andere nabestaanden het overlijden kan verwerken.

Contacteer ons

Vervoer & Repatriëring
Vervoer & Repatriëring

Repatriëring vanuit het buitenland

Bij een overlijden in het buitenland heeft u de keuze om de overleden persoon in het land van overlijden te laten begraven of de overledene te repatriëren. Dat laatste kan echter een zeer grote kost met zich meebrengen. Bepaalde (uitvaart)verzekeringen bieden hiervoor een extra dienst aan maar meestal wordt daarvoor een limietbedrag voor ingeschreven.
Het lichaam van de overledene mag enkel getransporteerd worden naar België indien de plaatselijke wetsdokter hiervoor de toelating heeft gegeven. Voor luchttransport moet de overledene en de manier waarop hij wordt overgebracht aan strenge internationale voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn voor elk land anders.

Contacteer ons